Hati rasa risau

Normal kah bby dalam perut tdak terlalu bergerak... Gandungan sy sudah 26w Anak pertama tiada pengalaman .....

1 Balas

Salam sis, sy pn first pregnancy gak n xtau bab counting movement baby ni. Tp yg sy buat, sy trigger baby dlm perut cm cucuk2 manja cket..then ckp gn dia, 'bg mama rs awk gerak cket syg' something like that la..normally, bila kita byk moving, mmg baby duduk diam2 atau ttdo sbb dorang rs terbuai kt dlm tu..kalau nk rs dia bergerak, kita duduk diam2 or baring..sy until now pn msh xblaja counting sbb kt brunei ni xde plak doc or nurse suruh catit..tp yg sy tau, kt msia, ada dorang suruh buat..make sure sis tnya dgn nurse atau doc la..kalau rs xmo g klinik, call je KK..tnya dorang bab counting gerakan..InsyaAllah dorang akan share ilmu..papepun,sy doakan sis dipermudahkan urusan kehamilan 😊

3y ago

Alhamdullillahhh sis..sy pun rs lega bila sis lega gak..chaiyok💪💪💪