Pergerakan bby

Assalamualaikum hy semua ..sy nak tnya boleh ..sy bru 19 mnggu ..sy tk dpt nak rasa bby bergerak..tapi sy selalu rasa perut sy bergerak sikit ..tu ke tanda dia yg bergerak..bila sy usap ii perut ..bby duk diam je ..bila sy leka sikit ..sy dpt rasa perut sy bergerak

4 Balas

Baby lah tu sis.. mmg klu kita usap2 dia, dia diam. kdg kita nak rasa dia bergerak kan, letak tgn je pun dia diam. mcm tau2 jak 😂 nanti kita x usap atau letak tgn, bergerak pula dia.. blh nmpk perut bergerak klu sis perhati lama2, cumaa kena menunggu lahh 🤭

4mo ago

hihi terima kasih semuaa

waalaykumussalam. baby lah tu sis hihi. memang confuse sikit bila first time ni. nanti lama2 sis boleh beza dah rasa baby gerak tu.

3mo ago

terima kasih

Kita sama. Saya pun 19 weeks tp xtau mcm mana rasa baby gerak. Even dh google pun still xdpt beza.

3mo ago

tu la kan ..tapi kalau dh rmai kata ..kalau perut tu bergerak ye la tu bby ..sbb kalau kita try usap atau pon letak tangan kt perut ..mmng dia tk bergerak sikit pon ...time kita leka tu la rasa dia tu bergerak timbul perut ii tu

waalaikumsalam...baby first ke?...insyaAllah dia dah tu puan 🥰

4mo ago

haah bby first 😍