Berkenaan hb

Normal ka untuk ibu trimster 3 hb 10.7 ?🥺

5 Balas

Masih Okay lgi tu..tp kalau blh naikkn 11 keatas lg cun..sy dr awl trim smpai trim3 hb low xpernh smpai 11, mcm2 mkn n buat.,sama je..smnggu sebelum bersalin naik 10.9..sy tnya Dr xkena ccuk ubt iron ke apa ke..Dr ckp xpyh dh, awk nk bersalin dh..lepas bersalin elok plak naik 11.4 (checkup sebulan)

saya pun sma 1st trim hb okk 11.5 , 2nd trim hb drop jd 11 , now 3rd trim 31w2d hb drop 10.6 . dari zincofer tukar ke iberet dan sekarang doc suggest miltofer sehari 3biji . minggu depan checkup kena check hb okk ka tak mkn miltofer

Cuba sis makan kekacang😍boley naikkn hb👍sy rebus kacang kuda buat snak harian👍doc sarankan makan kekacang boley naikkn hb😉

1mo ago

sy cuba..tq bagi pendapt

Normal saya hritu dr 14 drop jdi 11 dh atas border tukar ambik obimin pluz baru naik 12.7 balik sekarang dh 33w

normal. sy 8.2😔

1mo ago

bising jugak. smpai sy kene drip iron, tpi body nolak mse test drip. jdi skrg sy bergntung kt maltofer je smpai hbis prgnant. dr kata kalau still drop, dorg nk msuk darah. hope naik lah hb ni. dh mcm2 cara sy try