Naiikan HB

34weeks pregnant hb jadi 10.7 . Any tips pls.

7 Balas

Saya amalkan minum air sunquick without sugar every day 1 cawan . Nak kan rasa masam masam tu je . If ad check up , before check up tu minum air sunquick . Then keep minum air banyak sebab risau test urine nanti lain jadi . So far hb saya start pregnant smpai skrg 36 weeks 12.8 and above . Paling tinggi i dapat hb 13.9 . Thanks god

12mo ago

hi sis boleh hantar gambar botol air sunquuick yg sis minum tak because got many flavors.

bancuh sunquick makan ubat yang ada dengan awak tu sebelum sarapan dan pergi check up.minum air jambu batu,makan kerang,hati ayam,ikan cencaru,buah jambu batu,buah oren,buah delima,sayur bayam merah,banyakkan air putih dan kurangkan coklat

makan ubat yg klinik bg. makan buah, sayur dan susu. banyakkan minum air masak. elakkan minum/makan yg manis2 dan berkafein. buah/sayur selalunya org suggest jambu batu dan sayur bayam.

1. mkn ubat yg doc suggest 2. minum air rebusan pegaga, rasanya mcm teh. kalau saya tambah madu masa nak minum utk lebih sedap.

So far sy follow vitamin misi bagi, alhamdulillah naik walaupun slow-2

pg² bnykan mkn buah naga merah..

makan kacang kuda