Nak tanya?

Normal ka Kalau pregnant scan perut akan sakit? Saya perut tebal. Haritu scan saya debar sangat2. Lepas tu bila doc tekan kuat sikit untuk dapatkan view baby n dengar heartbeat, effect dia sakit? Normal ke? Ke punca lemak tepu tebal sangat. Ahhh!! Bermain difikirkan betul

4 Balas

Masa sy bt detail scan doktor tekan kuat sbb perut sy tebal. Masatu sy bru 19w so doktor btl2 tekan sbb nak tgk baby. Kesan dia sy sakit selama seminggu dekat perut. Lpstu ok blk.

2y ago

Kan! Mesti scan dia biasa2 je. 🤭 hahaha

Hahahahaha lawak la sister ni saya pun perut tebal , dah 38w dah pun orang taktau kata pregnant sebab perut tak nampak , tebal ..

sy haritu pon masa scan 5d pon sakit bila doc tekan side kanan perut. risau jgk. tp sakit time scan jelah. lepas pada tu ok dah

2y ago

Sama lah awaknye.. 😂 lemak tu ibarat dah pecah kejap. saya belah kiri. Doc siap risau. Alhamdulillah now dah okey macam biasa

Biasa je tu, btul la sbb nk dptkn view..tp kejap shj, xde la sakit apa2 pun. No need to worry.

2y ago

Doc siap risau awak, kita pun apa lagi panic 🤣