Gemuk dari sebelum pregnant

Hi mommy.ada tak kat sini dari sebelum pregnant dan gemuk.kalau nak scan awal kandungan boleh nampak ke.atau tak nampak sebab lemak terlalu tebal?nak g scan tp perut gemuk risau xnampak sbb lemak tebal😂😂 Edit tambah soalan.scan tu biasa doktor scan kawasan mana ya?bawah perut ke? Pregnant sblum ni scan bawah perut then doktor tu bebel kata bawah sgt.sy xtau apa mksud dia.kantung ke bawah atau apa #ingintahu #pleasehelp

4 Balas

Sy berbadan besar , saya sendiri minta buat tvs untuk tengok kantung dalam rahim atau luar rahim masa tu 5 weeks . Jadi cik boleh pergi jumpa doc untuk buat tvs terus , kalau scan dari atas memang xnampak sebab kantung comel lgi masa early preg , nak2 pula kita ni jenis lemak tebal.

tgu 8w above bru pg scan. kalau bwh dri tu mmg high chances utk x nmpk lagi bukan sbb perut byk lemak ke gemuk ke ape tapi sbb kandungan bru besar anggur je. so mmg x boleh nmpk lagi.

2y ago

xyah risau. selagi xde bleeding ok je. tgu je 8w. nnti pegi awal lagi risau sbb xnampak.

Mcm sy perut buncit. Masa 8w, gi scan dah nampak heartbeat. Tp doc dok bebel kata lemak tebal so tak berapa cantik gambar.

Sy kurus..tapi scan susa jgk..yg penting sebelum scan tahan kencing dlu..