Anak dah setahun tp masih belum boleh jalan

Normal ka kalau ank sya dah umur setahun tp tak boleh jalan lg .. dia nak jalan pun dia pegang apa2 baru dia jalan .. satu lg bila saya buat isyarat bye dekat dia langsung dia tak blas dia tgk ja .. sya first mom so sya tak brapa tau sgt bnda2 mcm ni ..

5 Balas

bg bby masa. klu dia blh jalan dgn bantuan means it's a good start. parents blh tlg bawa dia bertatih dlm rumah, or bawa pergi pijak pasir or rumput2 bg stimulate sensor kaki dia. tang isyarat tu, kena buat konsisten. cth ibu bye, ayah kena ajar ank utk respon..(angkat tgn dia bye semula). semua ni kena two way..baru ank seronok nak explore.