Hai anak saya dah 8bulan 27hri

Normal ka gigi dia belum tumbuh lgi 😅#pleasehelp #bantusharing

10 Balas

anak saya nampak putih kat gusi bwh tu dr dia 4bulan, 10 bulan baru keluar gigi, now 1y3m 4atas 2bawah.. dentist kata kalau tak keluar 18m baru kena cek, sebelum tu enjoy je la.. heheh

Anak saya nak dekat 11 bulan baru tumbuh gigi sis. Tu pun gigi bawah 2 batang. Pastu lamaaa gap sampai sekarang setahun sebulan baru nampak gigi atas baru nak tumbuh tu pun 1 je.

8mo ago

Lebih kurang anak saya. Meniarap 8 bulan. Merangkak 10 bulan. Dah setahun sebulan ni belum jalan lagi baru diri pegang2 benda. Betul sangat setiap anak perkembangannya tak sama. Asal anak sihat dah cukup ye dak. Anak first saya 11 bulan dah jalan laju. 😊

ok je, tu blm kira lambat lg belum nak cecah setahun. lg bagus, lmbt tumbuh lmbt la rosak😁

normal. baby sy 9m pon belom tumbuh gg. kalau naik gg sy yg sherammm😂😂😂

8mo ago

Kan hehehe

Setiap budak tak sama waktu tumbuh giginya. Nanti ada la tu

Anak saya nak masuk 11 bulan pun masih tak keluar gigi

Normal. Cuba rasa gusi kalau dah keras tak lama nak tumbuh la tu.

8mo ago

Ya keras 😂

normal. ank sy 9mth++ baru nmpk gigi bawah.

8mo ago

aha takpe. lps gigi bawah naik, nanti gigi2 lain akn ikut sama. now dh 1y4m geraham dh start naik

normal sis. boleh refer chart ni

8mo ago

Terima kasih

Normal