Belajar guna straw

Normal ka bayi tersedak pertama kali minum guna straw. 6 bln

Belajar guna straw
15 Balas

beli Jenis mcm ni sis..yg straw dia Ada gravity ball tu..guna Jenis yg ni,bila anak sedut, dia tak laju masuk..aliran air yg disedut Tu slow. ank boleh belajar sedut.. kalau yg takde gravity ball tu, laju bila ank sedut. Tu trsedak. ank sy dulu mula try Jenis mcm ni, bnyak leleh2 dri mulut dia.. then tukar beli yg Ada gravity ball ni.. so kuantiti air tu kluar ikut laju/slow ank sedut..ok dah takde tumpah ke meleleh ke..bila dia dah mahir takde trsedak bru tukar ke botol lama blik yg takde gravity ball tu..

Normal sebab baru belajar. Biasa minum guna susu botol atau direct breastfeeding, sedut kuat macam mana pun susu tetap keluar sikit2. Air botol straw ni sedut kuat dapat air banyak. Anak2 saya 6 & 7 bulanguna sippy cup je. Dia sendiri boleh kawal banyak mana nak minum. 8 bukan ke atas baru saya ajar guna botol straw 😊

Anak saya 1y++ pun masih tersedak. Tapi tak kerap macam mula2 belajar minum la 😂 Kadang dia saja buat pastu tambah effect batuk nak perhatian hahaha. Normal je tu, nanti lama lama dah expert 👍🏻

Boleh ajar anak guna sippy cup dulu yg ada gravity ball tu. Gag reflex normal.. yg xnormal bila ank choking.. ikut tempo anak jgk ya, slow² ajar jgn paksa.. lain budak lain tahap perkembangan dia..

Normal awak. Saya train pakai heorshe sippy cup. Tak tersedak. Bila dah masuk 8 bulan, baru saya tukar pakai sippy cup yang biasa jenama eplas Boleh cuba 👍

sy beli bekas air jenama richell ..mudah untuk baby belajar hisap sb kita boleh tekan untuk keluarkan air..jd baby xmudah tersedak.tapi harga keras sikit

12mo ago

kita tekan sis..kita boleh control air keluar..anak sy cpt pandai guna straw & dia x gigit pon..recomended sgt sis

haah anak sy pn sama 6 bln start minum selalu tersedak tp lama2 dia pandai kontrol mcm mana nk minum air

anak saya baru 6 bulan. bolehkah saya bagi rock sugar ataupun gula kundur campur dengan air?

12mo ago

Tak boleh

biasala tu dia tak pandai lagi.. puan pantau ya jgn biar dia sendirian kalau minum

anak sye start 6 bulan dah pandai sedut pakai botol ni