Open cup vs. Straw cup

Salam& hi, Mommies! Nak tanya utk baby yg baru nak belajar minum better bagi air guna open cup atau straw cup ya? Kalau terus ajar guna straw cup boleh ke?

2 Balas

Hi, saya tak pasti yang mana better. Mungkin ikut kesesuaian dan keselesaan baby. Macam saya ajar anak guna straw cup. Bila dah cecah setahun baru ajar guna open cup.

Straw cup boleh try richell ke apa brand tu sbb ada button tu bg air naik dari situ baby boleh belajar isap straw