minum guna straw

hai nak tnya ibu2 dlm ni, anak korang strt pndai minum guna botol straw brpa bulan ya.

11 Balas

anak sy mmg dbf shj, pandai straw masa 11m. ajar straw cup dari 6m, guna richell cup, guna straw biasa kita letak air siap2 tutup hujung straw guna jari, semua tak jalan🤣 bkn sebab tak pandai nk sedut, tp bila straw masuk mulut je dia tak tutup mulut. sama kalau puting botol susu tu pun dia tak tutup mulut.. pastu guna open cup je. masa 11m tu balik kg kebetulan sy ada urusan pg, jd tinggal anak kat adik2, nk senang org layan anak minum sy letak air 0 dlm botol berputing tu. 2 3 kali salin baju sebab basah minum air jgk adik kata, minum ke main ntoh ler🤣 tp lepas tu dia pandai tutup mulut elok bila masuk straw, bg straw apa pun pandai dah guna panjang ke pendek ke

saya start introduce masa 6 bulan lebih, tp dlm 7 bulan macam tu baru dia pandai. saya guna botol mcm ni, tak ingat brand apa haha, yg ni senang sebab straw pendek dan bila ketatkan penutup, air dah masuk separuh so dia perlu sedut sikit je lagi untuk minum. now baby dah 11 bulan, dah pandai pegang sendiri, suka minum air pakej main sembur2 sabo je lah..

Saya start 6 bln lebih sy dh bg mnm straw dlm 2 mgu jgk lps tu baru pandai. Yg penting kn bg je dia isap wlpn terkeluar2 biasala br belajar

Ank sy mkn awl jd sekali jln ajar wktu tu. 5 bulan 25 hari dh tahu. Sblum bg straw cup, sy mnum pkai straw dpn ank smnggu. Ank thu mimic.

6 bulan. Ajar 2,3x dah bole minum. Sy beli richell training straw tu, cpt ank belajar cuma harga dia keras 😅tp berbaloi la.

anak Saya dah 1 tahun 2bulan masih tak nak straw, susu botol, apa² pun xnak start 8 bulan terus cup saja. 😑

7-8 bln.. guna richell training cup.. gne straw botol biasa x jd.. anak x pndai sedut..

12 bulan bru pndai wlupun dh train awal ..

anak saya stahun 2 bulan bru pndai 😂

6 bulan 4 hari..