normal ke tak belum rasa tendangan atau gerakan baby

normal k kalau kite belum ade rasa gerakan @ tendangan baby di usia 23w..sbb sye berbadan besar..sekadar pertanyaan utk mommy preggy yg mungkin ad same mcm saya

2 Balas

awal2 ni rasa macam ada bubble2 je sis, kadang vibrate macam tu. belum rasa lagi tendang kuat2 tu. masa scan ada tak nampak baby gerak2. kalau ada maybe memang sis kot yang tak rasa. kalau nak kepastian sia pergi scan. kalau baby gerak2 okay je. sebab saya pun badan besar juga. bmi lebih. tapi alhamdulillah dari 17weeks dah rasa bubble and vibrate tu.

1y ago

insyaAllah tak lama lagi rasa la tu. sabar ye sis.

cuba sis rsa btul2 prut tu,minum air sejuk.Klau btul2 xda rsa gerakan,blh cuba pegi hospital.Utk elakkan bnda yg x d ingini tejadi.