Tendangan bayi

Pada usia kandungan ke berapa mommies akan rasa tendangan baby? Kandungan sy skrg masuk 17w dan sy rsa spt ada gerakan..adakah itu tendangan baby?

1 Balas

kandungan saya yg pertama ni pun saya macam sukar nak tahu, apakah itu pergerakan baby ataupun tidak. saya tahu bila rasa macam berdenyut. sebelum ni rasa macam pergerakan otot/usus ingatkan bukan baby. hahahaha. saya bila tanya orang, macam mana nak tahu baby bergerak. diorang cakap ada rasa pergerakan. saya pun tak faham. dekat bahagian bawah perut tu, kat mana. perasaan pergerakan tu macam ada cacing bergerak ke. Tapi saya pasti perasaan berdenyut tu baby tendang sebab scan dengan Dr, ada rasa tu. lepastu Dr cakap baby aktif menendang.

4y ago

sama spt saya alami...rsa spt ada benda gerak..mgkn itu la pergerakan baby kan..sy 20w bru scan jmpa doc..