GERAKAN BABY

Haii mommy2 semua . bulan keberapa yew kita boleh rasa gerakan or tendangan baby ? saya baru 17 minggu belum rasa apa2 .normal tak ?

6 Balas

Saya hri tu checkup sama la 17+ , tapi nurse tanya ada rasa tendang takk, saya kata sya tak tau rasa mcm mana, sbb ank first, tapi kalai berdenyut ada laa. Dia kata tggu dalam 20 keats tngk, mgkin anak first kan lmbat sikit.

1y ago

dia denyut mcm perut dia bounce tu, hahah, trus dia letak yg alat detect denyutN baby tuu, trus ha naik smapai 159🤭

kalau bby 1st lambat sikit rasa dlm 20w ke atas tu pon bergantung tebal kulit perut.. kita bby ke 3 , 17w rasa dut.dut tapi tak kuat la

mcm sy 16w dh rase mcm denyut2 ..skng 22w rase kuat sikit dh...

klo bby first lmbt. klo da bby ke 2 atau 3 16 mggu da rasa

20 weeks and above baru boleh yakin tu tendangan baby.

1y ago

20weeks ke atas ye .. huhuuu faham2 . thanks !

20w+ paling awal

1y ago

Tak perlu risau ye. Sy sndri pn 24w baru perasan. Ruang besar, bby masih kecil so normal sahaja ☺️