20 weeks pregnancy

Is it normal dah 20w tapi perut still tak nampak? Scan minggu lepas berat baby semua okay. And till now takda rasa any gerak gerak just kadang je mengeras sekejap.

13 Balas

Saya masa 18 minggu, ramai tanya dah rasa gerakan baby tak. Saya cakap tak, pastu dah mula risau sebab first time. Dan tak reti nak rasa macam mana baby gerak. Bila scan, baby bergerak ja. Memang tak rasa langsung pergerakan dia. Sekarang dah 20 minggu, dah kerap rasa. Sis jangan risau k, nanti akan rasa tu. 😊

sama.. saya dah 20w tapi perut nampak bila mengeras je.. hope esok checkup baby okay je.. kadang risau sebab tak ada gerak gerak 😅 tapi sometime ada rasa macam something bergerak.. saya pun confuse 🤣

Sama mcm saya jgk 😆 kadang2 jeles dgn mommy lain yg dah ble npk babybump tu. Lgpn saya mmg bbadan besar dan org igt saya menggemuk saja slps raya ni 😂.

Sama, saya pun masuk 20 week masih belum rasa gerak gerak. Masih menanti. Tak tahu lah kalau ada gerakan kecil tapi tak perasan.

Normal je, sy nak dekat 7w perut baru nampak. Sokayy yang penting check semua normal no worries. InsyaAllah semua okay:)

sy 20w2d tapi perut dah mcm sarat mngandung🤣.alhamdulillah dah ade rasa gerakkan baby.. kerap terasa.🤲🏻

Kandungan yg first sy macam ni.. xnampak perut smpai 7 bulan .. dan ni kandungan ke2 sy, 4 bulan da nmpak 😅

20w-22w janin ada dia bawah pusat dan normal perut kecil. Sebab janin tak sampai 1kg, baru beberapa gram.

perut tu just appearance sahaja. kalau baby berat duk naik, should be normal lah. jgn risau

sama macam saya . tapi gerak alhamdulillah saya rasa walaupon samar