Normal ke tak????

Normal ke eh sejak kerja ni jarang dpt rasa baby bergerak kekadang mengeras je, now sy 23w4d.. masa 18w lagi baby dah aktif, time 20w i start kerja i aktif je tapi x rasa dah baby gerak, perut je mengeras,,, normal ke??? I risauuu 🥺#ingintahu #firstbaby #pleasehelp

7 Balas

normal. you akan perasan movement dia bila you baring or you duduk. macam i, since 16weeks dah rasa sikit sikit, and now 21 weeks, bila rasa dia macam kurang bergerak je dah paranoid dah risau. tapi memang bila kita bergerak, berjalan susah nak rasa movement baby. padahal baby bergerak je act. bila i baring, duduk, baru i rasa dia aktif balik.

kalau Kita aktif MMG dia diam je Ada doktor tu kata MCM Kita buaikan baby. mngeras tu otot Kita. Saya pun kdg MCM tu. dlu masa anak first keje Jeni's kena lawat site Naik turun bagunan Baru satu2 hari2 cek byk berjalan.tapi ap2 masa cek Kat doktor nurse tu boleh Tanya dorg balik

Sama lah dgn saya kadang mengeras kadang sehari pelik tk ada tendang2 lagi badan besar susah nk rasa sebab saya before pregnant buncit, think positive selalu. InsyaAllah kalau ada rezeki itu boleh saja scan gender sekali nanti dalam tv scan nampak lah dia active ke tak 😁

klu bby kurg gerak cuba sis baring kjap.. baring ngiring.. kdg bdn kita penat, bby lg penat sis.. sy selalu klu rasa penat sgt akn baring pstu baru dia mula tendang2... smpai rasa sesak perut😁

Kalau mengerasa sis bangun jap jalan2 atau baring mengiring kiri kanan, cuit2 sikit perut cakap dgn baby

11mo ago

Normal je dear. Kalau mengeras and rasa sakit mencucuk cucuk tu you jumpa dr ya

Kena makan manis nanti baby akan aktif lah tu. nak lagi begerak makan eskrim

normal. kalau risau , boleh scan :)