Baby Kurang Aktif

Hi mommies ,im 22weeks and ++ this weeks .second pregnancy .dari pagi till now baby kurang gerak and aktif why ehh? is it normal ?? ada yang tahu tak? 😩😭 then perut i terasa macam senak2 like masuk angin giteww 🥺 #ingintahu #bantusharing #22weeks

3 Balas

check balik makanan sis makan .. tkut ada makanan yg buat sis masok angin .. lagi 1 tkut sis penat ke tu pon punca nya gak .. try rest gak , then ckp2 dgn dia .. usap2 perut .. tpi kdng siang dia slow , malam dia aktif .. x pon siang dia aktif mlm dia slow ..

this is normal,dr cakap kandungan yang masih 22 week ni,baby masih di bawa pusat lagi,and masih Kecik, rahim masih sangat luas untuk dia bergolek,dia ada bergolek dalam rahim,cuma kita je tak perasan,sebab luas lagi tempat main dia Kat dalam perut tu❤️

This is normal . Try to speak more with baby

2y ago

wah okay thanks ya 🦋