Baby new born yak yak

Normal baby new born (17 hari) berak brapa kali sehari ya? Anak saya sgt aktif menyusu badan. X pakai susu formula.. tapi berak x bnyak.. berak setompok setompok ja tapi kerap.. kencing ja bnyak.. normal ke ek?

7 Balas

newborn sehari kdang 6 7 kali jgk anak 1st dlu.. pampers sangat banyak ya guna.. lps tu makin membesar kurang dh berak.. baby fully bf berak kerap x pe.. susu badan cepat hadam sbb tu dia cpt membuang dan kerap menyusu..

Normal kalau bf sebab susu badan cepat hadam. Pengalaman saya anak saya berak sehari atau dua hari sekali sebab fully fm. Ibu jangan risau ya 🥰

Ank sy berhari2 x berak. Nurse ckp normal utk baby yg breastfeed x berak hari2. But if >7hari baru jumpa doc check.

Pd pendapat sy tu normal sis.. full bf kan? jgn risau😊 walaupun sy risau jgk sblm ni🤭🤭klu susu formula lain

Baby mmg berak macamtu. Kerap dan sikit2. Boleh beli nappy liner kalau taknak bazir pampers. Pasang dlm pampers

12mo ago

untuk tak bg air kencing kena kemaluan baby. jimat la pampers tkyh tukar kerap bila betul2 penuh baru tukar

normal, kena start risau kalau baby tak berak dlm 3 hari straight

normal..nb mmang berak kerap..