Warna darah nifas

Start hari ke 15 lepas beranak, darah merah start keluar sikit and sekarang dah tak keluar langsung, tapi keluar cecair warna kekuningan. Tak sure nanah atau darah nifas jugak sbb bila google ada yg kata darah nifas mmg akan bertukar dari merah ke kuning2. Ada ibu2 yg tahu ke?

1 Balas

itu darah putih...masih dikira nifas.. tempoh nifas 40 - 60 hari.. melainkn klau darah awak dh berhenti dlm tempoh 15 hari tanpa sebarang lendir berwarna kemudian slpas 15 hari kluar blk itu baru dikira haid

1y ago

Tqsm sis tolong jwb :)