Ada sesiapa dah period pntang hri ke40?

Saya czer anak pertama, hari nie 40 hari. Minggu lepas darah nifas keluar macam keputihan tapi nipis sangat warna merah segar 2/3 hari jugak . Lepas tu tetiba saya rasa macam senggugut dan sakit pinggang terus keluar darah dalam setengah pad. Hari ke 3 penuh satu pad. Itu darah period atau masih nifas lagi? Sebab masa nifas hari tu darah warna merah coklat tapi yg nie warna merah segar #ingintahu #firstbaby #seriusnanya

1 Balas

nifas. max 60hari kalau dh berenti sblm 60hari kena berenti 15hari berturut bru kira as period.

1y ago

Owh ok tq sis, tapi tetiba keluar banyak pulAk hari nie memang normal ke macam tu?