anemia

Nk tnye mummy2 yg ad masalah anemia. Normal ke klau rase pening,mual,rase letih je . tk bermaya. Emosi x menentu, kerap lapar tp xde selera makan. Ni semua sbb anemia atau alahan? 9w3day pregnant

3 Balas

Normal sis.. semua yg awal kandungan memang camtu tapi insha Allah masuk 4 bulan tu berkuranganla tu, ni alahan.. kalau anemia biasanya pening2, pucat, dan ad rasa nak pitam pn ada bergantung dgn tahap hb masa tu..

5y ago

Ouh ky tq sis . Tktau sbb Ank prtama xde alahan n masalah lgsung. Yg kedua ni alahai. Nk bngun pn trkapai2 pening.

Sya pernah kena MCM nie...tpi doktor ckp alahan

normal sis.