Brsme suami slepas suntikan depo kali ke-2 perlu pkai protection ke?

Nk tnye, mse prtama kali cucuk depo, doc pesan suh gune protection dlm tempoh 7 hari lps cucuk. Tp utk cucuk kali ke-2 or 3, still kne brhati2 dlm tempoh 7 hari tu or boleh je brsme suami tnpa protection ye?.

1 Balas

kalau berani, boleh je taknak pakai Pape. kalau tny personally, Sy nasihatkan bila2 nak bersama pun, pakailah protection kalau betul2 nak jarakkan kehamilan. sebab kadang ada je yg cucuk, tapi still boleh pregnant. sebabnya period boleh jadi tak menentu lepas cucuk depo, so nak tentukan waktu subur tak subur tu susah. tahu2 je dah lekat. haa gitu. tapi ikutlah puan dan suami nak mcm mana,. bincanglah ye. kena ingat tiada satu pun perancang yg boleh cegah kehamilan 100%. baik cucuk depo, baik implanon mahupun yg masuk dekat bawah tu (lupa nama)