Takut mengandung lagi

Saya bru bersalin,anak bru nak masuk 3 bulan, dam saya czer, sy mngaku mse pantang suami sy ada sentuh saya nthen kitorg 2 kali bersama, pancut dalam, lps je baby 2 bulan darah nifas sy dh hbis, saya cucuk depo mse baby sebulan, sy kerap bersama ngan suami dan tkde bt double protection, cuma kadang suami ada pancut luar, tpi kebanyakkan suami pancut dalam, sy risau saya mengandung lg, sy kerap rse sakit di perut ketika menyusukan anak, sy patut check ke sy mngandung? Ada ke pngalaman ibu bile cucuk depo lekat jgk? Sy risau sy lekat lps cucuk depo sbb sy jenis subur jgk ni #firstmom #bantujawab #SeriusTanya

3 Balas

ada kes cucuk depo pregnant juga. taknak komen lebih psl dua2 gatal sgt. apalah salah bg anak tu besar sikit...kesian tau. sy yg jarak setahun czer pun rasa bsalah sgt dgn ank sulung sbb sy duk kisahkan adik dia..wahlal dia pun nak attention, fasa explore. nk jaga luka czer yg kedua lg...xsama ya dgn yg 1st. apa boleh buat? doa yg baik2 saja. klu dh terbabas tu pergi la buka buku.

4w ago

halal ? bukan ke haram bersama dlam waktu nifas ?

sy sis e-czer thn gap anak 1 tahun 7 bulan allah je tahu perasaan risau tup² pregnant alhamdulillah ana second dpt bersalin normal...yang ini awl sgt tgh brpantang hrp² semua baik² klau trpregnant tadah je telinga klau kerajaan klu swasta tgk la diorg suggest mcm mana

4w ago

tak sure..cuba try tnya klinik tpi setahu sy klau memudaratkn doc akn bgi kita pilihn atau forced to gugurkn..

Bersama waktu dlm pantang???? Bkn haram ke bersama dgn suami dlm keadaan tngah nifas.. saya pun tk faham laa 😅