Baby berak bedarah

Nk tnye knape bby berak bedarah

8 Balas

Samada jangkitan usus, tak sesuai dgn susu or najis keras & menyebabkan dubur dia berdarah. Apa pun kene refer hospital. Sbb pengalaman ank dulu berak berdarah ada jangkitan usus.

ank sy pernah najis keras n berdarah. doktor suru tukar susu. mula2 pkai susu letogen. lps tukar susu kambing s1 terus xpernah dah najis keras smpai lah ank dah umur setahun 6 bln.

2y ago

ya sis. sepanjang ank sy mnum susu formula s1 ank jarang demam, xpernah kembung perut, xpernah sembelit. berat bdn pun cantik. umur setahun lebih berat 12kg. tpi harga mahal. mau tau mau terpksa beli sbab ank alegik susu lembu n xserasi dgn susu berasas soya.

mungkin sebab susu formula tak sesuai dengan baby jika menyusu badan, refer doktor pakar , tak normal jika najis keluar darah.

baby klau berak berdrh xnormal sis,elok bwa g jumpa dr..

Baby berak berdarah ada banyak sebab. Kena refer dr.

Allahu bahaya tu sis😭 jumpa dr cepattt

bawa check dengan doctor. tak normal ya

susu kna tkr tu..tak sesuai dgn anak..