Basuh baju baby 👶🏻

Nak tanya mommy2 kat sini biasa guna detergent apa utk basuh baju baby newborn. First time nk bsuh baju baby 🤣

16 Balas

Nak Tanya , Kalau Untuk Baju Baby Newborn Memang Kena Guna Sabun Cuci Khas Ker ?? Tak Boleyh Pakai Sabun Biasa Macam Fab ?? Sbb Saya Dah Basuh Baju Baby Guna Pencuci Fab Sbb Nak Packing Masuk Beg Untuk Bersalin Nanti ..

4y ago

sama la sy pun dah packing siap² due bulan 2 nnti.. skrg 34weeks 1days tapi brapa hari ni mengeras smpai sakit tulang pinggang takut ja branak awal sebab hari tu trgelincir dekat tandas..

Kalau suami or isteri ade asthma or allergy ke ape2, better beli yg hypoallergenic.. takot kulit baby nti allergic to detergent biase., sy pakai pureen hypoallergenic.. xde bau wangi sbb xde kandungan perfume..

Haritu saya pernah scroll ada tanya soklan ni jgak.. Ramai suggest guna tesco punya pun okayy sbb wangi.

4y ago

Saya dh beli sabun sleek. Okay jugak wangi. Harga pun okay.

pakai sabun biasa ja tapi jngan la guna banyak lepas tu rendam dengan soflan

Breeze gentle on skin (botol putih) sesuai untuk bayi kulit sensitif

Saya guna sabun anakku.. wangi.. siap softener lagi..

Saya dh beli saya guna sabun sleek. Wangi jugak.

Sy pakai applecrumby. Soft je bau dia. Wangi

Pureen 2 in 1 liquid . Lembut . Wangi

Tesco pun ok sedap baunya..