Ubat cair darah

Nk tnya ubat cair darah perlu ambik waktu bila yer...doktor kata mlm bila smpai farmasi dia sruh ambik pagi ...pening plak kita ni 😓

7 Balas

Ubat cair darah ambil pagi. Ubat tambah darah (zincofer/obimin/maltofer) ambil malam. Kebiasaanya perihal ubat perlu lebih percayakan di bahagian farmasi hospital/klinik sebab mereka lebih arif soal ubat. Dr lebih arif soal rawatan dan ubat apa yang sesuai untuk pesakit. Atau kalau sis masih risau, boleh ke klinik dan tanya semula di unit farmasi untuk kepastian.

3mo ago

actually ubat cair darah ni bergantung dengan berapa kali yang perlu dicucuk sehari. lepas czer pun kena cucuk ubat cair darah pagi dan malam. untuk ubat tambah darah pula anytime boleh telan. sebaiknya pagi sebelum makan bergantung pada penerimaan badan.

sy mkn ubt cair darah waktu pgi ... sbb doktor dan nurse kk tmpt sy srh mkn waktu pgi shaja

sis ,, kenapa ye kena ambil ubat cair darah ?? untuk hypertension ke ??

3mo ago

Saya sbab ada drah tinggi masa bersalin ank pertama...bila mengandung ank kedua doktor sruh ambik ubat cair darah

sy skrg mkn ubat cair darah .. doktor suruh ambil malam ..

ikut apa yg doktor cakap

Ikut doktor