Ubat cair darah

Hai mommy smua..ada tak sesiapa sini yg ambik ubat cair darah yg kkm bagi?...kena makan waktu bile yee .wktu siang okey tak?...

7 Balas

Hai pharmacist here , for pregnant mother the aspirin is best taken at night for pre-eclampsia prophylaxis . Remember to take aspirin after meals ya ( after dinner should be ok ) .

1w ago

tq

nurse n dktor sy sruh mkn wktu mlm..lepas mkn mlm or time nk tdo..mkn sparuh mcm tu pun blh..sebb bancuh dgn air x blh nk telan..bila tnya dktor blh je mkn mcm tu jnji sparuh

biasa ubt cair darah tu,setahu sy kena mkn mlm jea sis,tp x thu laa,kalau nurse or doc yg check sis tu suruh ambil siang...mcm sy doc suruh ambil mlm

saya pun dapat Aspirin, pharmacist suruh makan setengah pil setiap malam 30 minit lepas dinner.

1w ago

tq

sy farmasi suruh makan waktu malam..xpasti pulak kalau makan waktu siang effect dia ape

1w ago

tq

saya ada..nurse srh mkn dulu lps tu baru mkn ubat xkisah wktu bila

1w ago

tq

Aspirin ke? Sy dpt aspirin. Kena makan pagi. Bancuh dgn air.