Aspirin ( Ubat Cair Darah )

Hi mommy² smua.. Sy nk tanya, bilakah waktu mommy² mkn aspirin ( ubat cair darah )? Pagi atau malam? Sy agak keliru sikit, sebab ahli farmasi yg bagi sy ubt ni di KK ada yg cakap pagi, ada yg cakap malam..

10 Balas

Depends. Kalau doc suruh makan pagi,makan je. Yg penting ikot dose yg dh diberi. Kalau sy makan selepas makan . Sekali sehari. Tu pun amik ¼ dri sebiji pil aspirin tu.

Saya doc sruh makan malam sebelum tido... Kalau makan siang2 prut saya sebu, salit kpla n rsa kuat brpeluh...

Situ ada tulis sekali sehari shja ka sis ? Klau once daily boleh mkan bila2 pagi siang malam.

Mungkin tengok dari situasi keadaan moms juga..kalau sya farmasi bgi malam

Tu bila2 blh mkn..tak kesah..separuh je sehari

saya doc suruh makan malam sebelum tidor

Saya makan pagi ½ biji sehari...

Sya mkn pagi..sebiji sehari je

Biasanye mlm lebih efektif..

Sy makan pagi 1/2..