Jantung rasa laju

Hi, ada Tak yg sakit kepala selalu Dan bila baring rasa jantung berdebar-debar laju? I bimbang kerap jantung rase laju. Baru 15 weeks pregnant

15 Balas

Sy pn awal preggy mcm tu...dok cek bp ok..tp nadi sy laju...msuk hspital ok...lpas tu klisr hspital jd balik...rse brdebar2 walau bring..tgh duduk pn brdebar..at last doc klinik ckp sy nk ambik sample darah awak utk cek hormon awk tkot x stabil...then after 3 weeks result drah kluar rupenye sy ade hyperthyroidism..bru last week kne amik lg 2nd test...better inform kt doc..sbb kbyakan doc n nurse trlepas pndg bab ni...kdg dieorg ckp tu prasaan kite je..

5y ago

Penyakit masa mengandung ke tu sis..

Haritu sya mcm tu sis... Pergi klnik rupa nya blood pressure tinggi sgt... Slma ni pikir skit kpala biasa so slalu abaikan.. Tp hri tu mmg kpala sgt3 sakit, jantung bdebar then bdn bgegar lemah smacam.. Trus doc bising knpa delay2 pergi klinik... Sbb doc ckp blh effect kselamatan baby kalau kita high blood pressure... Better sis pergi cek kat doc...

5y ago

Sudah check up tadi kat kkia. Nurse cakap blood pressure ok. Nadi pon ok. Tak refer doctor pon

biasa nurse kt kkia tmpt sy dia ada tnya ada rs bdebar2 x or sesak nafas. ms 1st trimestr dlu sy mcm mengah sgt2, bila baring rs debar2 tu ada. nurse refer doc. kli ke 2 appoinmnt pun sy ngadu bnda yg sma. last2 doc buat ecg, yg check kt jntung tu. tp doc kta ok, xde prob. mybe sbb hormn. but atleast lega la sbb da tau jntung ok

Klau dh check ok bermaksud tkde mslh la tu.. jantung ibu mengandung ni kan pump darah 2x ganda drpd biasa.. sbb tu la laju.. nk bekalkan darah pada janin lg.. sbb tu mommy2 cpt penat.. tk buat keje pn penat.. sbb dlm kita berehat tu pn sbna nya badan kita tgh bekerja

Pg klinik utk kepastian. Barangkali blh jadi thyroid atau jantung dan lain2. Ada gak org bermasalah jantung time preggy. So, jln terbaik jumpa doc dan cerita masalah sis.. Semoga cpt sembuh dan jaga diri slalu..

Masa hamil badan kita pam banyak oksigen dalam darah untuk baby. Sebab tu kita kena banyakkan makanan untuk naikkan hb.

Sya pun selalu jantung laju..jgn fikir banyaklah sis..takda apa2 tu..just mungkin kita berbadan dua.

hb rendah kot kalau berdebar-ii ni

Tekanan darah rendah tu ..

Kena check bp la awak