Selesema, demam pnas & batuk

Nk tnya pndpat ibu².. Klau anak 1bulan lebih batyk, slesema & demam pnas, mcm mna nak atasi spaya ank cepat sihat ye

2 Balas

Awak dah g hospital? If baby demam panas pergi hospital ya. If suhu baby 38 above Sila Rush emergency. Doc akan check. Anak saya sebulan Lebih pun sama situasi. Hospital masuk ubat bontot, awak kena kerap susu kan Anak n bagi pcm Kat baby every 6hours. Untuk flu, saline drop n sedut je.kerap sedut Bila Tgh mlm Sbb suhu mlm sejuk,hidung mudah tersumbat. Batuk xda ubat. Hanya susu saja ubat Dia.. Itu je home remedy. Kalau boleh Jgn bedung baby. Pakai Baju lubang2. Time siang biar kena Cahaya matahari(Bukan direct) if musim hujan. Buka je lampu Dlm Bilik.

1. Jumpa doktor 2. Patuh arahan doktor - beri ubat on time 3. Teruskan penyusuan susu ibu dgn kerap 4. Pastikan rumah bersih, pengudaraan baik dan nyaman 5. Jauhi rokok/ asap rokok dan kesan drpd asap rokok