deman

Nak tanya kalau baby 2 bulan demam mcm mna nk buat ye bg hlg pnas bdan bby

2 Balas

Bukak semua baju.. tinggal pampers je.. lap badan baby..celah ketiak semua. Kalau.. biasenya bila demam org selimut, tapi jangan. Sebab nanti panas tak kluar.. kalau badan panas sgt boleh mandikan.. ini practise sy selama ni. Berdasarkan info dari nurse dan doktor

Kalau baby still susu badan mommy boleh makan vitamin c banyak2 nanti susu dapat dekat baby, tapi kalau susu formula kena pantau jangan sampai suhu naik mendadak bahaya baby demam

5y ago

Ok sis trima ksih