Badan panas tapi tak demam

Biasa ke awal kehamilan, bdan tba2 panas tp x demam. Klau brselimut tu, memang rasa hawa2 pnas. Mcm mna nk bg suhu bdan normal n knpa jdi mcm tu ye? Bolh sape2 bntu.#firstmom

3 Balas

bukan awal kehamilan je, sepanjang kehamilan memang normal untuk badan panas lebih dari biasa. sebab badan kita kerja keras lebih dari biasa, jantung pam lebih laju, penghasilan darah, hormon lebih banyak, etc. especially awal2 kehamilan tu sebab development baby sangat laju.

1mo ago

hehe first time eh? biasa lah, saya first time haritu pun rasa mcm banyaknyaa perubahan badann pastu semua takde orang pernah cerita pun. semua orang duk cerita pasal alahan ngidam etc je. saya takde pulak yg itu 😅 last2 study sendiri semua benda. bila sembang2 dengan kakak2, kita mention baru diorang pun, ha'ah memang macam tu 😂 study sis, banyak benda akan jadi, akan berubah 9 bulan ni. study sesiap supaya tak terkejut, tak risau bila dia datang 😉

perubahan hormon. mmg biasa terjadi bila awl kehamilan. pnglmn sy, 4x pregnant, 3x bdn panas. pstu tiba2 sejuk menggigil.

1mo ago

haah btul. tba2 sejuk mnggigil.

normal badan panas time pregnant