im newbie ?

Hi nk tnya , mmg lepas bersalin susu akan menitik2 macam air pair ke ? And ada solution tk untuk jgn bg dia menitik ? Hm tw2 dah basah je baju emm

5 Balas

Alhamdulillah puan...Allah bg susu puan byk...ada ibu baru lain tgh pecah kepala pkir susu xde...ade jual milk collector atau puan blh je tadah cup masa menitik tu... Atau kalau keluar blh pakai breast pad tu puan...permulaan mmg mcm tu sbb breast blm tau berapa byk dia patut produce susu...lama2 akn ok puan😊

4y ago

Sama2😊

Sma laa kitaa sis.. air susu saya punn mau d katakan setiap masa menitik" Alhamdulillah sis air susu kita bnyak.. sayaa punn ndak tau apa solusinyaa jgn bagii menitik saya biarkan jak.. smpai saya rasa sakit sbb trlalu bnyak susu nyaa.. anak saya kadang marah sma teteknyaa sbb air susu trlalu deras kluarr..

4y ago

Kann sis.. saya punn kadangg rimass baju asyikk basahh..

Boleh kerapkn pump susu.kadang ad org byk susu badan.kadang ad yg tak.mcm sy bersalin mmg akan byk susu walaupun anak msk 5bln.kadang tu tak selesa.jd sy akan pump sekerap yg mgkin

rezeki sis susu byk.. pakai breast pad xnk bg basah baju sis.. pump susu dan simpan sis boleh buat Stok susu.. susu akn ikut demand anak..

Pump klu air byk.. Blh simpan. Rezeki tu. Tak semua org byk air susu. Even mkn pil sekalipun..