mandi di hospital lepas bsalin

Nk tnya, lepas bsalin, mcmana ibu2 semua mandi terutamanya di hospital gov. Sbb badan lemah lagi, larat x?.. Pastu mndi air paip sejuk biasa tu ke mcmana?? Ke xperlu mndi dlu? Balik rumah baru mndi??

17 Balas

Saya bersalin kat hospital gov utk anak 1& 2 tak ada heater.. so lap2 je badan dan cuci tempat yg patut.. balik rumah baru mandi air suam. Susah jg nak mandi klu dekat hospital, nak kena ada org jaga baby dulu baru boleh pergi mandi, itu pn tgu masa melawat. Risau tinggalkan baby lama² ..