Haid selepas nifas

Nk tnya, kalau lepas hbs darah nifas, kita bersama suami sebelum dtg period lagi, ade probability pregnant tak? Subur lg ke sblm period dtg? I mean ovulasi dh start berlaku ke? Ade tak mummy kt sini slps beranak belum sempat period dtg dh mngndung lg?

2 Balas

sebab iti digalakkan ambil perancang selepas sebulan bersalin. bila lepas bersalin, period tak tentu sebab menyusu baby. untuk elakkan dari melekat, ambil la perancang. untuk ibu juga. baby kecil lagi, penat badan lepas bersalin pun tak hilang. jarakkan kehamilan seterusnya.

3y ago

merancang sendiri ni risiko tinggi berbanding ambil perancang. ini pendapat saya.

Ader. I am the one.. Lpas bersalin x period2.. Ingatkn x subur lg.. Skali cek2 trus double line plak. Dokter pning x tau tarikh last period bila sbb x period?

3y ago

Mser tu baby dah 9bln