mkn ubat prednisolone semasa hamil

nk tnya ada tak yang mkn ubat prednisolone semasa mngndung? sy elergik dr bg ubat prednisolone.. nngndung 35 week.. ada apa2 kesan tk pada kndungan..

1 Balas

prednisolone ni ia adalah ubat yg mngndungi steroid..kalau boleh kena elakkn tak blh ambil selalu ada kesan smpingan ada certain doc dorang kata tiada mslh..tp bila jumpa doc pakar dkt private hsptl kata better elakkn gnti dgn ubt lain..contoh..gnti dgn loratadine ia pun ubt tuk alahan dan selesema