ingin tahu

hai mommy.. nk tnya ad x mommy dlm ni yg pernah ambil steroid prednisolone smasa trimester pertama? sbb sy ad asma.. dr bg steroid tp sy baca ubat tu boleh tingkatkan percentage utk bby jd sumbing.. ada mommy yg ad pgalaman yg sama x?#pleasehelp

1 Balas

sy ada asthma ms pregnant..tp even doc bg prednisolone tp sy x amik dan mkn ..sbb pnh dlu sy dptkn rawatan utk asthma..chckup bulanan tuk asthma..ada certain doc tak galak kita selalu amik steroid tuk rawat asthma terlalu kerap makan bila attack.. jd sy hanya makan ubat batuk yg doc kk bg+loratadine(ubat selsema dan alahan) dengan guna inhaler bile kena asthma... bila rs semput je trus guna inhaler .dan alhamdulillah lega .cuma make sure jg pemakanan dan guna inhaler dengan betul..in shaa Allah akan dpt melegakan asthma...mg puan cpt sembuh .aamiin

1y ago

in shaa Allah..doa baik2 in shaa Allah smua baik2 shj berlaku....jgn putus asa k...aja2 fightimm✊🏻🔥