petua asma ada tak?

apa petua utk org ada asma saya dh kerap sgt ke hospital sebulan sekali ya jaga makan minum dh dn terpaksa mkn setiap bulan ubat yg ade steroid tu( prednisolone) sy rasa cam dh bosan sbb sakit .. ##bantusharing

1 Balas

Cuba ambil garam dan letak air panas. Hidu wap tu setiap kali rasa lelah. Saya amalkan tu berbanding ambil inhaler atau makan ubat. Dah lama skip ubat & inhaler. Asma pon dah kurang. Kalau betul sangat tak boleh bernafas, saya terus ambil garam letak dlm air pns