baru tahu pregnant

Nk tanye , sy baru dapat tahu yg sy pregnant da 32mggu , da scan alhamdulillah baby ok . Sy nk tnye kalau x mkn acid folic xpe ke ? Sbb sptot nye kena mkn dri awal kn , aritu sy cuba mkn tpi terus jdi loya nk muntah , sblom tahu pregnant xde pown loya2 . Terus sy x mkn da .

6 Balas

Wah tahniah..mcm member kt tpt kerja.. tau2 je dah month pregnant..dah 10 tahun x pregnant..jenis period tak teratur.. lepas tu badan berisi.. rasa2 je ada benda.bergerak dlm perut. G jumpa dr.bru tw pregnant.... tahniah

5y ago

Aah same kes mcm sy .. Taw2 jew ade bnde gerak2 , sbb nie baby first , xtaw rase pregant tu cm mane .. Tanda2 pown xde ,, lgi keje pernah jatuh angkat berat2 pown x rase , mcm org normal jew ..

Macam mana boleh tak perasan pregnant sampai week ke 32 sis? Takkan sis tak perasan perut semakin membesar setiap bulan. Mesti ada perbezaan kat diri kita kalau kita pregnant atau tak.

5y ago

Mmg x perasan , bdn berisi mmg x nmpk , lgi pown period x teratur , dari anak dara lgi . Ingt normal jew , bila da msuk mggu ke 32 bwu dpt rase ade bnde gerak2 .

ada je kwn sy 28 week xde perut lgsg. ank kecik .. dia berisi sikit je.. perut pn xnmpk masa ngndg tu..mcm buncit je, xmcm ngndg..

5y ago

Aah sy mcm tu laa ,, mmg x nmpk perut nye , ingt buncit sbb mkn byk ke ape .. Lgi la sblom tu ade minum ubat diet sume , risau jgak ..

Mcmne dh 32w baru tau pregnant sis . Lewat sgt tu 😱 apa2 pun jaga diri ya. Semoga baby dan mommy sihat selalu 🌻

5y ago

Ouhh yeke. Xpe la . Yg penting baby okay. 😉

Mcm mn x tau prgnt? Period regular kah? Klu dah scan doc kata ok.. ok la tu

5y ago

Owh patut la.. ramai ja yg x tau prgnt.. skli tahu sakit perut nak bersalin.. baby sihat..

😵