xboleh minum susu

Baru 10 weeks..tp dh xblh minum susu, mesti nk termuntah..mcm nk buat? Selain susu minuman ap lg yg bgus ye utk diminum setiap pg? Kalau minum susu kotak yg dutch lady berperisa ok ke? Mintak pendapat mommy2 semua..?

10 Balas

Haritu doc xsarankan minum susu selain utk ibu mengandung sebab kandungan gula dia xsama dgn yg khas utk ibu mengandung. Kalau boleh minum, minumla.. Kalau xboleh jugak, amikla makanan seimbang. Mcm sy, sy mintak pil kalsium jugak kt klinik utk cover blk kalsium yg hilang

Saya alahan susu tepung dari mengandung ank sulung sampai nak masuk 4 dan mmg jenis tak suka minum susu . So saya ganti minum susu badam . Tapi kena buat sendiri lagi sedap dan berkhasiat . Badam tinggi kalsium dan sgt membantu utk cegah urat simpul biawak .

Susu dutchlady tu blh minum tpi x blh djdikn susu harian sbb kandungan dia tggi gula..takut sangkut gdm nnt. Sya suggest mommy minum Jus Mamariam..sedap & byk khasiat lagi.😊👌

5y ago

Haah..rasa dia manis masam tpi x mlampau. Kandungan gula dia dari bahan2 yg brkhasiat. Kandungan jus mamariam: madu yaman, kurma ajwa dubai, buah roselle, buah delima, zaitun, badam california, habbatus sauda & minyak kelapa dara.

Sya pun tak minum susu preggy sbb lactose intolerance. Susu bperisa tak dgalakkn sbb tinggi gula.

5y ago

Hari tu sya ada try susu kambing powder tu pun time 3rd trimester dah. Kdg2 minum susu farm fresh kurma, slalu ada jual d giant.

Dah try susu hl?? Sy minum susu tu je.. Hehehhe.. Perisa coklat. Sedap

Cer try frisomum.. sbb dia xrs susu...rs vanilla..sbb dia vanilla+madu

Sis boleh try susu choc farm fresh sbb dia mmg zero sugar. Saya amek yg tu.

5y ago

Mayb pasaraya besar2 mcm giant ada kot sis..

Sy x minum susu ibu ngandung pun.sy minum yg kotak je.

Sye minum mamadil pwrisa vanila

mintak pil calcium dr doc