Ruam kat leher n kangkang kaki baby

Nk tanya sapu ape yeh utuk ruam, tepung ubi or tepung beras... lupa

14 Balas

Guna nappy cream. Org2 dulu guna tepung. Tepung sebenarnya beralkali. Lgpun murah. Tepung ni banyak chmical sebenarnya. Penghasilan tepung tu macam2 org letak. Kalau tak kena dgn baby lagi melecet. Yang terbaik bwk jumpa dr jelah sis. Jgn mudaratkan kesihatan baby

saya sarankan sis guna nappy cream. lebih selamat. my personal opinion, bepanthen terbaik. pakai malam, esok paginya insyaAllah merah kurang. kalau yang sikit2 tu, terus hilang ngan sekali pakai. utk kulit sensitif pun sangat2 ok

usia baby? kat leher lepas mandi pastikan awak lap kering2 pelipat baby. jangan sapu apa2 kerap tukar pampers tak? jangan tggu pampers penuh tau. kena kerap tukar.

saya guna losyen snow white strawberry.. sngt bgus dan brksn..dri newborn sampai skrg dh 8bln lbih guna..

Soducream, Sapu nipis2, baju pakaikan yg berlubang atau pendek. Tiap kali lps mandi lap2 celah lipatan.

kalau ruam napkin, sila guna nappy cream sis. mcm2 brand ade. sudocream, pureen, bepanthen dll.

tepung ubi tapi kena try and error, kalau tak okay kena beli cream untuk ruam baby

guna nappy cream dh ok dh puan..xprlu guna tepung ubi .ms sy dlu guna cream bepanthen

Guna nappy cream drapolene. Lap kering tiap kali lepas mandi n elak berpeluh/panas.