ruam

Boleh ke letak tepung ubi kat leher ank nie. Hari tu dah elok letak losyen. Jdi blik ?

ruam
48 Balas

Tasneem Naturel 👉 Skeenz . 🌸Krim untuk baby yang menenangkan dan melegakan. 🌸Menghilangkan kegatalan. 🌸Menjaga kestabilan, kesihatan serta melembabkan lapisan kulit. 🌸Mengurangkan keradangan kulit dan ketidakselesaan. 🌸Merawat kulit sensitif seperti eczema, ruam panas, ruam susu dan ellergik. . Cara guna: 👉Sapu pada tempat yang bermasalah . Balm ini membantu secara semulajadi masalah kulit sensitif, gatal-gatal, ruam dan ekzema . 100% dari Essential oils 😍 . Tambahan bahan : 🍄 Beeswax 🍄 Shea Butter 🍄 Olus Oil 🍄 Argan Oil 🍄 Vitamin E 🍄 Octyldodecanal 🍄 Blackcurrent Oil 🍄 Sunflower Seed Oil 🍄 Balloon Plant 🍄 Rosemary . Berat: 18 gram Rm55

Depends dgn jenis kulit bby.. klau rasa ok, teruskan ja guna tu... bby saya sejak lahir ada ruam susu d leher .. nurse x bagi letak bedak .. sy letak lotion tp x ok jg. Rasa makin teruk .. smpai ada bau lagi... sy x letak apa2 da. Setiap kali sy mandikan baby saya bagi ruam tu kering... n make sure baby x berpeluh.. stiap kli baby berpeluh ruam tu datang balik.. so skg, sa ttp jga kebersihan dkt leher . Sbb leher baby berlipat2 😂😂 telampau comel dkt leher ... keep your baby's hygiene 😚

Expert

Salam sejahtera, berdasarkan gambar yang anda berikan, anda tidak disarankan untuk meletakkan bahan seperti tepung ubi pada bahagian leher anak anda. Sebaliknya, rujuk kepada doktor atau farmasi untuk krim yang sesuai dengan keadaan kulit bayi anda.

Sy letak minyak but but.keluaran HPA.Alhamdulillah elok.dr ank sulung smpi ketiga mmg pakai..in sha Allah.mmg ada je stok pakai.sbb serbaguna.kalo kena gigit nyamuk ke..gatal2 ke..blh pki.cuba la cari

Try letak diapers cream tu.. Yg selalu kita letak sebelum pakai pampers tu..biasanya krim tu mmg utk elakkan ruam2 merah..dan utk halang kulit daripada air.

Try letak baby oil tpt ruam tu(sikit-mcm ltk losyen),tkut yg lain2 tu tajam,mb akn sbbkn ruam jd makin teruk,bdsrkn pglmn baby oil Alhamdulillah ok😊

I x guna produk cream lain sbb takut effect teruk kt baby nnti.. i just guna baby oil.. letak bnyk2 n kerap... boleh nmpk result dlm masa 1 @ 2 hari..

Sis jgn letak bedak or losyen dkt bhgian yg kulit brtindah... Mcm dkt leher, ketiak & celah paha... Sb kwsn tu senang brpeluh & myebabkan iritation

Dulu msa baby kna mcm ni. Letak loysen. Tmbh lgi teruk.. Try letak tepung kanji. Kjp ja kering. Kna letak biar byk sikit.. Baby saya ngam msa tu

Sma ank sy ad gk.. Tp alhmdulillah sy ltk krim y maa sy bli..merah dkt leher, dkt lipatkn peha mkin ilng.. Nk ltk tpung knji pn blh tp jgn byk