pap smear

Nk tanya mommy nie, sy ade ank sulong, ade x mommy² yg kene pap smear hok org kata mucung itik.😃 cuma nk tahu lah sakit ke tk, dio buat lama x.. Xprnah buat so nk tnya mommy yg pernah buat lah sakit kee, lma ke

7 Balas

Sy dh lebih 4x guna mncung itik tu.. ms nk msuk kn mncung itik tu sis kna tarik nfas dlm2 kna tenang lau tak nti akn rsa sakit.. just ambil smple je tpi sblum buat pap smear xbole bersama dgn suami pd mlm sblum nk buat psp smear tu..sy buat pap smear tiap thun.. xde rsa ape pn.. buat x lama dlm bpe mnit jew.. jgn risau😄

saya first time buat time spotting 2nd trimester terkejut dan rasa sakit sangat. sampai nangis 😂 dr cakap jgn kemut tapi saya tak leh fikir kemut tu camne sbb sakit sgt. 2nd time dah boleh kawal sikit. trauma jugak la citer dia 😅

4y ago

ya Allah sampai kena seluk. mindset tak ready sama ngan saya time first time tu. kemut ke tak kita sama2 takleh fikir kan sis. bertabahlah

Kjp je, sy buat xde spotting kluar , ad y buat kluar, brgntung pd org y buatnye, mse msuk muncung itik tu kne trik nafas rilex je😂

bagi sy lah kan.. xsakit pun..terasa senak sikit je..sy dah 4kali kena mucung itik tu😄

x sakit pon. mind set -rilex ikot arahan. just ambil sample pd pgkal rahim je

Pap smear x sakit,buat kejab je,paling elok buat setiap tahun

wajib buat ke😅 sorry tak pernah beranak lagi so saya nak tahu

4y ago

Wajib buat sis slpas bersalin 2 3 bln mcm tu