Scan baby minggu berapa

Hi, nk tanya. Minggu ke berapa baru nampak kantung kalau scan? Saya scan time 4 minggu lebih, tak nampak lagi time tu. Tq

13 Balas

Saya scan time 5w dh nmpk kantung alhamdulillah, cuma tkda heartbeat lg. Doc suruh dtg dlm 7w/8w pulak utk cek heartbeat. Awak boleh dtg dlm 2-3 minggu lg cukup dlm 7-8w dr tarikh first day last period awak sbb kdg2 implantation lambat jd usia janin lebih muda dr kiraan period ☺️

normally 7 weeks keatas Bru nmpk sekali dgn degupan jantung. nnti da 8 minggu ke boleh la try scan lagi sekali inshaAllah nmpk da

sy scan 5w hnya nmpk dinding rahim menebal..6w baru nampak kantung..lepas 3 minggu g klinik scan dah nmpk janin&heartbeat

Sy scan 7week just kantung jer ada. 8week alang2 bukak buku Dr scan plak. Alhamdulillah dh nampk heartbeat.🥰

awal sgt tu,tu yg tak nmpk lgi..sllu nya scan 8-10 minggu br dpt kntung n jantung baby.

Saya scan masa minggu 11..alhamdulillah time tu memang dah nampak heartbeat baby..

Awl lg tu sis. Sbolehnya sblm scan. Awk mnum air masak byk2 ye

sy scan 6w baru nmpk kantung, repeat scan lg 2mggu❤️

sya 5w6d dh nmpk kantung..bunyi denyutan jantung bby..

Sy scan 8w, alhamdulilah, nampak baby n heartbeat 🥰