Berapa w nampak bayi bila scan

Hi Mommies. Nak tanya, berapa w dah boleh nampak baby ye bila scan? Kalau boleh saya nak datang scan terus nampak baby. Taknak nampak kantung je. Malas nak pergi banyak kali 🤭 #firstmom

15 Balas

saya irregular period & retroverted uterus. dapat detect pregnant pun masa 7w, sbb xde alahan jadinya mmg xsedar. time buat upt kt rumah naik double, 2 hari slps tu saya pergi klinik swasta utk scan confirmkan pregnancy sbbnya saya ada pcos. nk dapatkan nasihat dari Dr tambahan anak 1st. masa scan kt perut xnmpk pape, masa tu risau juga jadi kandungan luar rahim. Dr buat transvaginal scan, scan dari bwh Alhamdulillah dh nmpk baby & boleh dengar heartbeat 😊 #EDDJune

sy hari tu 9 minggu baru scan terus nampak jantung baby kalau awal2 mungkin xnampak lagi lebih baik sis scan 9 minggu ke atas untuk mengelakkan sis rse xsedap hati bila xnmpk kantung atau baby 😊

sy pegi time 8 weks. usia kandungan baru 6 weeks lari sikit dari kiraan first day last period. tpi itu hasil scan kali kedua di KK. terus nampak janin dan juga jantung

Kalau period tratur 7w dah nmpak dah.. saya period irregular 9w scan nmpak dah janin size 8w besaq skit dah janin.

nak selamat scan masa 10w, inshaAllah mmg dah nampak semua inc heartbeat baby. then scan tu boleh bawak pegi kk utk buka buku pink.

better pegi 10w to 11w terus. sbb ade org 8 to 9w still x nampak heartbeat lagi.

5w..nmpk kantung 6-8w..nmpk kantung, janin n heartbeat 10-12w..nmpk janin berbentuk manusia

8@9w keatas awak. masa ni boleh dengar heartbeat baby sekali❤️

period i lambat 12hari i test tapi negative macam mana ye

Sy suggest 8w.. blh dgr jantung baby..puas hati.