bby kuning

Nk tanya klu baby kat nicu bb kuning.. ibu bole p myusu baby x? Kt nicu bg susu apa ye kat baby?

7 Balas

Pengalaman saya,nasib baik dapat katil utk jaga baby. Utk ibu yg tk dpt katil,boleh buat ebm and simpan dalam chiller. Boleh tahan 4 hari untuk baby sihat dan 48 jam untuk baby pramatang. Sampai masa penyusuan,nurse akan susukan baby guna cup

4y ago

mcm sy dah 11 hari czer tp kes sy lain .. sy pgsan 2 kali n pndahan byk.. now bru kluar stelah 11 hri mlahirkan.. bby dah ok di incu.. taw x cara nk buat rayuan tok bby kluo dri nicu.. bby ok cuma doc nk sy dduk sana ajar bby myusu smpai pndai.. sy msih xlarat nk jage sorang.. klo dirumah.. rmai blh tlg ajar n jage. sapa2 taw cara nk buat rayuan blh tlg sy x

Boleh pam breast moms ..nty susu tu bgi kt nurse yg jaga bby kt nicu...biase dye bgi bby susu fm klo ibu blom ade susu..

sama kes sy.anak da 2 hari kat nicu.sy try pump tapi x de susu lagi.sedih sgt.anak terpaksa minum susu fm.hari² nagis rindu anak 😭😭

6mo ago

dah sis.anak 10 hari dkt nicu

Blh je..biasa klu ibu ada susu,nurse akan bg susu ibu..tp klu ibu xde susu,nurse bg susu formula..

Bole nyusukan..dan tinggalkan stock susu pd nurse..kalau xde biase nurse bg susu formula

Boleh pam n hantar stock...nk pergi df pon boleh je....

Susu S26 bagus untuk baby kuning. Dan bagi baby bambam