Perancang keluarga

Nk tanya.. kalau tk ambik perancang tkpe ke ye? Tpi bersama dgn suami adakah peratus untuk hamil tu tinggi? Cara utk dpt elakkan mengandung dgn jarak dekat 🥲

4 Balas

sy self planning. mulanya nk cucuk depo tp lps tgk review org ramai yg depo ni ada side effect yg teruk, husband terus x bgi. anak dah 2m14d skrg. self planning ni kena pandai ii la. jgn bersama dgn suami lgi dlm masa terdekat ni. klau takut pakai kondom/ lepas luar. suami kena main peranan jugak.

Takde masalah nak rancang sendiri asalkan suami isteri bekerjasama. Rancang sendiri ni bukan isteri je yang merancang tapi suami pun sama. Buat double triple protection as in pakai condom, bersama luar waktu subur dan buang luar. Saya rancang sendiri. Alhamdulillah anak dah 2y5m.

Kalau selfplanning memang kena hati-hati sangat kalau taknak pregnant jarak dekat. Saya dulu nak self planning tapi terrjadi jugak. Genap anak pertama setahun keluor yang kedua. Hahaa.. enjoy je la kan..