konsep jarakkan next pregnancy

Semua ibu dkt sini tahu konsep ni! selepas bersalin nurse akan tanya nak ambik perancang apa! ada orng rancang sendiri ada orng ambik perancang.... bukan semua yang rancang sendiri tu gagal! NURSE DKT KK NI KALAU NAK ADVICE PATIENT ADA CARA! BUKAN SUKA2 HATI KUTUK PATIENT,BEBEL,BISING,PASTU ADAA GENG2"NURSE" (#BUKANSEMUA) DOK GOSSIP DEPAN KITA! ada yang mengandung tapi ambik perancang? so nak kutuk perancang ke patient tu??kalau patient dh infrm "masih berpantang suami' dan pjj dgn suami" faham2 sudah lah... tanya lagi "kalau mengandung mcm mana" adehh kepala hotak nurse tu😁! boleh mengandung tanpa bersama ke? sistem 2023ke??? sy tau ada kes ibu hamil jarak dekat dan berisiko! TAPIII PATIENT DH EXPLAIN TU TERIMA JE LAH! paksa² dan suka marah2 orng nj knp eh?? nurse dkt kk #Bukansemua ada tanduk dkt kepala ke?? suka cari pasal😁! HIHIIII

1 Balas

Nurse dkt KK tu bising @ tanya byk kali bukan apa die concern. Lg2 yg 1st time mom nie. Kita ingat mmg senang nk jaga baby, tp bukan senang sbb x pernah lg jadi parent. Bayangkan kalau termengandung dlm masa terdekat? Awak yakin ke yg awak boleh handle dlm situasi tersebut? Awak yakin ke yg awak x de apa2 komplikasi semasa hamil. Mgkn mummy yg lain yg pregnant jarak dekat x de apa2, tp bila part kena kt awak mcm2 pula... Lpastu nnt ada keluhan pula x bersedia Itu lah, x bersedia ini lah.... Dorg bukan saja2 ye. Dorg pun byk lg keje @ patient yg nk hadap.

1y ago

sis tiba2 panas hati knp.rilex dulu haha...sis x berhak utk suruh sy p swasta.. .. ingat p swasta tu x kena bising?? kalau x faham content x perlu commnt..... sy terbawak sini sbb ni profile social media sy bukan inbox sape2....