BABY 38 WEEK

Nk tanya kalau 38 week berat baby 3.07kg agak2 kena czer tak🤔,sbb baby pertama and ada tips tak untuk bersalin awal sebab skrng hanya rasa baby mengeras tapi x kerap due 11/12/23 harap baby keluar bulan 11 sama tarikh besdy mammy dan Aby dia😆#firstmom #ingintahu #firstbaby

23 Balas

Hi awk, sy baru bersalin czer yg bulan julai baru2 nie.. Actually, depends juga.. Mcm sy, dktor yg suh sy masuk awl 39 week ke hspital sbb sy ada GDM.. 😅 Smpi hsptl, Spatutnya msuk ubt tp check da ada bukaan 3 cm yg 18hb.. Cuma contraction x kuat lgi.. Last2 dktor suh sy msuk labour room 9 lebih pagi pada 20hb, dktor yg bg pecah air ketuban but xda bukaan, smpi jam 2 lbih petang drg bg msuk ubat kt tgan.. Pitocin.. Mmg sakit awk.. 😥Tp smpi dkt jam 8 pm.. Bukaan 5 cm.. Sbb sy pun lahirkn nie anak 1st.. Drg x suh sy teran.. Cuma sy dah tak tahan sakit contraction tue.. Then dktor check lagi fetal heart bby sy dh drop.. Last2 jm 9.20 pm masuk operation.. 9.54 pm bby sy lahir dgn berat 3.40 kg.. 😅 So, ikut awk cmna.. Tp msuk ubat mmg sakit tau.. 😅