BABY 38 WEEK

Nk tanya kalau 38 week berat baby 3.07kg agak2 kena czer tak🤔,sbb baby pertama and ada tips tak untuk bersalin awal sebab skrng hanya rasa baby mengeras tapi x kerap due 11/12/23 harap baby keluar bulan 11 sama tarikh besdy mammy dan Aby dia😆#firstmom #ingintahu #firstbaby

23 Balas

tengok atas doc sis.. sy anak 1st ,3.08kg..alhamdulillah ,normal.. n anak ke 5, 3.4kg, normal, lahir 12.11.23 lepas,38w 6d.. doa byk², supaya dpt bersalin normal sis..

Brgntung pd pelvic sis, sy bersalin 39w4d bby berat 3.4kg. Poor progress jd dr suruh czer. Tulang pinggul bsar tp bby x nk tolong. 🤣 ku pasrahkan sbb 16jam dlm lr

Cm saya dulu 36 2.9kg scan la .. 37 mnggu 3.10gm 38 3.50 gm bersalin tk smpai un 3 kilo berat air ketuban org ckp .. bersalin 38 mnggu 3 hari anak pertama

Tengo doctor kot. Saya 39w1d scan 3.55kg doctor xckap ape pun. Tp bersalin 39w4d baru 2.96kg 🤣 bersalin normal.

tak. kalau ada bukaan InshaAllah boleh normal. I 3.8kg normal delivery 39w3d. sebab EFW 3.2-3.4kg only

gi bawak berjalan kat padang ii atau dataran ii dalam sengah jam rehat pastuh jalan lagi .. buat ikut termampu

Ehh tarikh sama dgn anak sulung saya 11/12. Dia lahir normal 3.54kg.. Semoga dipermudahkan segala urusan sis.

Cuba dapatkan advise dari pakar. Kalau nak bersalin awal, boleh kerapkan bersenam supaya cepatkan bukaan

Sma sis 11/12due kerap mngeras bby dlm prut. Bwah prut kerap skit. Moga dprmudahakn ursan momy

sy mse bersalinkan anak sy 39w2d berat bby 3.10kg , bukaan 8cm terus bersalin secara normal